Våra utbildare

Daniel Johansson

Daniel undervisar på Linnéuniversitetet i utbildningarna Music & Event Management och Music Production och håller inspirerande workshops och kurser för artister, labels och olika musikorganisationer.
Han har en tech-bakgrund som forskningsingenjör i datavetenskap på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och BTH och spelar gitarr samt skriver ibland en låt eller två.För närvarande är han aktuell med IAO:s undersökning bland musiker och artister som fått ett stort genomslag i media: ”9 av 10 artister är missnöjda med streamingtjänsternas fördelning.

Emma Andersson

Emma Andersson är utbildad ljudtekniker och producent vid Piteå musikhögskola och Musikhögskolan i Örebro, och har arbetat som ljudtekniker på SoundLevel i Uppsala sedan 2019. Under åren har hon bland annat arbetat på evenemang på Fryshuset i Stockholm, Uppsala konsert och kongress, Silja Line och Friends Arena. 
Under pandemin behövde företaget ställa om från livekonserter till livestream vilket gjorde att hon tog rollen som bildproducent och började utveckla sina kunskaper i bildteknik genom livestreamade konserter på SoundLevels lager i Uppsala. Sedan dess har hon regelbundet tagit uppdrag som bildproducent och bildtekniker för både livestreamade konserter och konferenser, samt hybridevent. 

Emil Pettersson

Emil har under mer än 10 åren jobbat som studiomanager i Soundtrade Studios och utvecklats till en av landets mest efterfrågade mix- och inspelningstekniker. 
Under 2020 och 2021 skötte Emil A-Ljud för den livestreamade festivalen Låt Live Leva. En streamad festival som nådde tiotusentals unika tittare. Utöver det har han även gjort streamingjobb för bland andra Rix FM Festival och en av Sveriges största artister när denne livesände en konsert som sändes ut till 30 biografer runt om i landet.

Erica Hallström

Erica Hallström är en musikproducent, baserad i Stockholm, med stor passion också för visuella aspekter av teknik. Till vardags producerar hon musik, podcast, sounddesign och driver även ett eget artistprojekt. Erica har tagit en master i musikproduktion vid KMH i Stockholm.

Bengan Andersson

har jobbat 40 år i musikbranschen  som musiker, producent, ljudtekniker och utbildare. Driver idag studiokomplexet Nordic Sound Lab i Skara med 11 studios. Undervisar även i musikproduktion och studio på Andreas Carlssons skola Academy of Music & Business. Har även varit gästlärare på dataspelsutvecklingen på högskolan i Skövde.

Alice Petz
är musikproducent, låtskrivare och ljuddesigner. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sedan sin examen 2017 främst skrivit musik för reklam och spel för kunder som Klarna, SOS Barnbyar och Storytel, för att nämna några. Hon jobbar även med radioproduktion, ljuddesign och att skriva musik för sitt eget och andras artistprojekt. Alice är från början sångerska och utöver sång använder hon piano som främsta verktyg i sitt producerande. Idag jobbar hon som ljuddesigner på Flickorna Larsson parallellt med att arbeta med sitt kommande andra album. 
Anna Engberg

Anna är musikproducent och ljudtekniker som jobbar främst med inspelning, mixning och mastering. Hon har bland annat en Bachelor of Audio Production från SAE Stockholm där hon senare även undervisade samt jobbade som tekniker i Soundtrade Studios. Sedan 2019 sitter hon i en egen studio på Kungsholmen. Anna jobbar främst med artister och projekt inom indie och alternativ pop, men började i oktober 2022 även släppa musik i det egna projektet aeng. Hon är även en av ledarna för producentprogrammet Vem Kan Bli Producent.

Talare, experter och organisationer som deltagit hittills: 
 • Maria Blom (React-EU: Digitala Musiklyftet, Musikerförbundet)
 • Anneli Axelsson (React-EU: Digitala Musiklyftet, Musikerförbundet)
 • Jan Granvik (Musikerförbundet, Sami, Musiksverige)
 • Erica McRoy (Spotify)
 • Daniel Breitholtz (Spotify)
 • Daniel Johansson (LNU, Musikindustrin.se)
 • Vincent Bell (Jubel)
 • Stefan Bergstrom (Stim)
 • Bengt Pernbeck (Stim) 
 • Lise Guterstam (Sami)
 • Oskar Nyman (R45 I Soundtrade Studios, Created Tech)
 • Jian Rödblom (R45 I Soundtrade Studios, Created Tech)
 • Anna Engberg
 • Soundlevel