Utbildningar

Om någon kurs är fullbokad så skicka ett mail till info@digitalamusiklyftet.se så sätter vi dig på väntelista!

Har du gått en kurs hos oss? Då är du välkommen in i vår alumnigrupp på Facebook!

Kurser i Logic Pro

Kickstarta ditt musikproducerande i Logic Pro
Under fem tillfällen som sker digitalt via länk, kommer vi att gå igenom grunderna för att spela in och producera musik i Logic Pro X. Vi kommer gå igenom audioinspelning, midi, signalflöden, effekter, enklare mixning och mycket mer. Inga förkunskaper krävs.
Obs! Programmet Logic ingår i kursen, du får ditt utlägg för programmet ersatt mot kvitto. Kontakta oss för mer information på info@digitalamusiklyftet.se

Fortsätt producera i Logic Pro
Denna kurs vänder sig till dig som redan jobbar i Logic och kan grunderna i inspelning och musikproduktion. Kursen kommer anpassas efter deltagarnas nivå och önskemål, så vi uppmanar dig att i anmälan skriva in vad du vill lära dig under kursens gång.

Alice Petz är musikproducent, låtskrivare och ljuddesigner och är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan sin examen 2017 har hon främst skrivit musik för reklam och spel för kunder som Klarna, SOS Barnbyar och Storytel för att nämna några. Hon jobbar även med radioproduktion, ljuddesign och att skriva musik för sitt eget och andras artistprojekt. Hon är från början sångerska och utöver sång använder hon piano som främsta verktyg i sitt producerande. Idag jobbar hon som ljuddesigner på Flickorna Larsson parallellt med att arbeta med sitt kommande andra album.

”Kickstarta ditt musikproducerande i Logic Pro”
Kursstart 26:e januari, kursen ges digitalt.​

”Fortsätt producera i Logic Pro”
Kursstart 2:a mars, kursen ges digitalt.

“Lär dig Livestreama på Soundtrade Studio i Solna i Stockholm” och "Musikens hus i Göteborg"
Tre fullspäckade heldagar på plats med inspiration och prova på!

Lär dig livestreama på Soundtrade Studios i Solna och Musikens Hus i Göteborg – tre fullspäckade heldagar på plats med massa inspiration och prova på! Utbildningen är helt kostnadsfri!

Nu släpper vi nya datum för den populära kursen Lär dig Livestreama. Kom och inspireras under tre fullspäckade dagar där du får tillgång till användbara metoder och verktyg inom livestreaming – hur det fungerar tekniskt, kreativt och upphovsrättsligt. Efter kursen ska du ha fått nya kontakter med folk i branschen och en grundläggande förståelse för hur streaming av ljud och bild fungerar.
 
Soundtrade Studios i Solna 23-25 januari
Musikens Hus i Göteborg 6-8 februari

Kom och inspireras under tre fullspäckade dagar där du får tillgång till användbara metoder och verktyg inom livestreaming – hur det fungerar tekniskt, kreativt och upphovsrättsligt. Efter kursen ska du ha fått nya kontakter med folk i branschen och en grundläggande förståelse för hur streaming av ljud och bild fungerar. Du får även med dig fördjupade kunskaper inom upphovsrättsfrågor, tekniska lösningar, medieplattformar samt olika möjligheter att tjäna pengar på livestreaming.

Kursen leds av ett team av erfarna pedagoger och förstärks av föreläsare från branschen med expertis inom kursens olika delområden. Vi går igenom frågorna ”Hur sänder man på Youtube kontra Facebook och vad är skillnaderna? Vilka andra plattformar finns? Hur funkar upphovsrätten vid livestreaming? Hur tar jag betalt?” och många fler.

All undervisning sker på plats under utsatta kursdatum kombinerat med digitala inslag. Om du väljer att ansöka till ett kurstillfälle utanför din stad kan Musikerförbundet stå för din resa och logi.

“Portaler och plattformar” – intensivkurs med Daniel Johansson.

Hur tjänar jag pengar på min musik på den digitala marknaden?
Vilka möjligheter och digitala produkter finns för att kunna kommunicera och marknadsföra min musik på bästa sätt online?

Sveriges främsta musikbranschforskare Daniel Johansson håller i Digitala Musiklyftets första kurs som ger dig en bra överblick över alla plattformar och DSP-er som finns. (DSP = Digital Service Provider – till exempel Spotify, Tidal, Staccs och TikTok). Hur fungerar affärsmodellerna? Hur ser ekonomin ut? Vilka plattformar fungerar bäst för min musik? Kursen ger dig en tydlig bild av hur den digitala musikmarknaden ser ut och fungerar, och hur intäkter genereras på de olika tjänsterna. 

Utbildningen avslutas med en frivillig övning som resulterar i ett diplom för genomförd kurs. Du har möjlighet att gå kursen dagtid eller kvällstid.

“Distributörer och aggregatörer” - två dagars intensivkurs med Daniel Johansson

Välkommen in i distributionsdjungeln och till en två dagar lång intensivkurs på Zoom med Sveriges mesta musikbranschanalytiker Daniel Johansson.

Vi undersöker frågor som: Hur distribuerar jag min musik digitalt? Hur får jag betalt? Hur fungerar distributörerna bakom kulisserna, både de label-inriktade och de som är mer DIY-Do it Yourself? Hur ser deras affärsmodeller ut och vilken funkar bäst på vilken marknad? Hur ser villkoren ut i världen? Vad bör man tänka på när man väljer vilken distributör att samarbeta med? Hur har aggregatörsmarknaden utvecklats över tid? Vilka extratjänster erbjuder de olika distributörerna som kan vara bra att känna till? Och vilka fällor ska man undvika att gå i?

Som deltagare får du en förbättrad förståelse över vilka möjligheter som finns för att optimera distributionen av din musik på bästa sätt online men även en inblick i hur avräkningar, fördelningar, avtal och rättigheter ser ut på området.

Utbildningen avslutas med en frivillig övning som resulterar i ett diplom för genomförd kurs. Du har möjlighet att gå kursen dagtid eller kvällstid.

Vem kan delta i musikerförbundets kostnadsfria kurser?

Digitala Musiklyftet riktar sig till dig som är yrkesverksam musiker.

Planerade kurser kommer att löpande läggas ut på hemsidan.

Vill du bli först med att få information och kunna anmäla dig så teckna upp dig på projektets nyhetsbrev och bli en del av Digitala Musiklyftets nätverk.

ATT WEBBSÄNDA LIVE
– webbutbildning

ATT WEBBSÄNDA LIVE – IRL
Hands On utbildning. Sker på olika platser i landet 

DIGITALA PLATTFORMAR OCH NÄTVERK
– webbutbildning

AGGREGATORORER, GE UT MUSIK, PLATTFORMAR 
–  webbutbildning

DIGITAL MUSIKPRODUKTION
– webbutbildning

DIGITAL VIDEOPRODUKTION
– webbutbildning

_____________________________________

Målet med kurserna är att du ska få ta del av senaste teknik, få inspiration av branschens vassaste företrädare, få tips om betalningsmodeller, prova olika plattformar, utöka ditt kontaktnät och få ingångar till branschens olika organisationer.

Platserna är begränsade, håll dig uppdaterad så att du kan anmäla dig i tid. Om det finns fler sökande till en kurs än vad det finns platser så görs ett urval bland de sökande baserat på förkunskaper och behov.

Utbildningarna har följande fokusområden:

TEKNISK KUNSKAP – hur gör jag en digital sändning med bra ljud, bra bild och snyggt ljus? 

SÄNDNINGS-, UPPHOVSRÄTT OCH AVTAL –  vad gäller?

DIGITALA PORTALER OCH PLATTFORMAR – vilka ska jag söka mig till för att hitta min publik? 

BETALNINGSMODELLER – hur tar jag betalt?